home

 


KinderKunst Lent

NIEUW

Maandagmiddag KinderKunst Lent
START 13 maart 2017

Lees alles erover op de flyer.

 

Tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden, vanaf 25 en 26 januari 2017
We besteden aandacht aan kleurenleer, compositieopbouw, vormonderzoek, perspectief en het ontwikkelen van een eigen stijl. Een cursus waar beginners en gevorderden naast elkaar werken en op zoek gaan naar een eigen manier van werken. Je bent ook van harte welkom als je zelfstandig wilt werken onder begeleiding.

Schilderen aan de hand van verschillende thema’s:
Het is tevens mogelijk je te verdiepen in verschillende thema’s als inspiratie bron.
Bijvoorbeeld thema Kleur / het Landschap / Abstractie / Portret etc.
Bij thema ‘Kleur’ vindt je de pointillisten zoals Seurat en de expressionisten zoals Matisse, Kandinski en die ‘Brücke’. Je maakt een expressief schilderij met eigen kleurenpalet
Bij het 'Landschap’ vindt je de Impressionisten, Monet en Renoir en Turner van de Romantiek en leer je o.a. in korte kwaststreken ‘nat in nat’ jouw eigen landschap te schilderen.
Bij ‘Portret’ en ‘zelfportret’ vindt je o.a. Frieda Kahlo, Kirchner, Carravagio en Picasso etc. en schilder je in eigen stijl een zelf portret of portret.
Zo kies je zelf wat je aanspreekt en wat je interessant vindt.
Je krijgt oefeningen waarbij je kennismaakt met de visies van de kunstenaars die bij het thema horen en leer je spelenderwijs meer over compositie, perspectief en gelaagdheid in het schilderen.

Plezier in schilderen
We starten met materiaalkennis en materiaaloefeningen o.a. door stillevens. Voorop staat het plezier in schilderen en ontdekken wat jij er mee wil. Als je eigen ideeën wil uitwerken, dan is daar alle ruimte voor. Al het gemaakte werk wordt besproken, zowel individueel als in de groep.

Inschrijven
Inschrijven en meer informatie via www.vrijeacademienijmegen.nl

Download hier het inschrijvingsformulier [PDF].

Details
Start 25-1-2017 en 26-1-2017
Dag: woensdagavond en donderdagavond
19:30 - 22:00
Docente: Karin Buchholtz
Aantal lessen 15
Frequentie: Wekelijks
Locatie: Centrum Werkplaats /Pluslokaal
Prijs * € 230,00