home

 

 

 

'Made in Arnhem', 2005
Een keer in de vijf jaar vindt het project 'Made in Arnhem' plaats waarbij beeldende kunstenaars en vormgevers samenwerken met het Museum voor Moderne Kunst, Arnhem, de Hogeschool ArtEZ en de Gemeente Arnhem.

De Stichting Epicentrum, waar mijn foto-project ondergebracht was, had de beleving van de openbare ruimte als uitgangspunt genomen. Mijn foto's werden in het kader van het project 'Stadslicht' tijdens de manifestatie 'Made in Arnhem' in de Historische Kelders in Arnhem gepresenteerd.

Van station Velperpoort naar Arnhem Centraal passeren mij op 14, 21, 23 april 2005, binnen een vierkante kilometer, tussen 20.30 – 22.00 uur ‘s avonds, diverse mensen. Ik heb deze mensen gevraagd mee te werken aan een fotoreportage met als uitgangspunt de plaats waar ze toevallig staan en datgene waar ze net mee bezig zijn. Ondanks dat we complete vreemdelingen waren voor elkaar, deelden we even elkaars ruimte. Het kunstlicht, de avond en de plaats waarin wij elkaar toevallig ontmoetten, speelden een belangrijke rol.

Deze onverwachte en onbedachte ontmoetingen zijn vastgelegd op foto en ze laten de openbare ruimte zien als een setting / decor voor een storyboard van een film die wellicht (n)ooit gemaakt zal worden. Een fictief verhaal van mensen die enkel met elkaar gemeen hebben dat ze alle passanten zijn, vastgelegd op dat moment en op die plaats.

Karin Buchholtz